Proiectul „Pachet de la Moș Crăciun”, organizat de Școala Gimnazială Bucovăț a fost declarat câștigător în cadrul programului Start ONG, program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.
Scopul proiectului constă în îmbunătățirea calității orelor desfășurate și a activităților educative extrașcolare prin asigurarea de materiale didactice și de studiu pentru elevi și asigurarea unui pachet cu alimente (fructe) pentru sărbători, proiectul adresându-se celor 11 elevi de la clasa a VIII-a a Școlii Gimnaziale Bucovăț, structura Bucovăț.
Elevii vor primi, pe lângă pachetul cu fructe și cărți școlare, penare echipate, rucsacuri și echipament sportiv, toate acestea facilitând desfășurarea activităților școlare și extrașcolare și permițând desfășurarea unei mai mari varietăți de activități educative.
Proiectul se încadrează în domeniul: social, subdomeniul: Start pentru persoane din mediul rural! din cadrul programului Start ONG.
Prin astfel de proiecte, școala își dorește să vină în ajutorul copiilor din comuna Bucovăț, județul Dolj, în special, și în sprijinul comunității locale, în general, contribuind la formarea elevilor ca viitori adulți responsabili, implicați activ în viața comunității din care fac parte.
Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro.
Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.