Outdoor Learning from Urban Nature to the Great Outdoors

În perioada 5-10 august 2024 s-a desfășurat cursul Erasmus+ organizat de Europass Teacher Academy – Split, Croația – conform contractului de acreditare 2023-1-RO01-KA121-000129756.

Cursul a urmărit îndeplinirea obiectivelor propuse de școală în Planul de Dezvoltare Europeană (atât obiective inițiale, cât și obiective dezvoltate pe durata implementării Planului), dar și obiectivelor Acreditării Erasmus+ (2021-2027). Astfel, activitatea s-a concretizat prin derularea unor activități de cunoaștere, prezentare a școlilor participante, introducere în învățarea outdoor (teorie și cercetare), baze teoretice ale cercetărilor din spatele învățării de tip outdoor, vizitarea unui parc urban local, învățarea prin experiență pentru a trezi interesul și autonomia, utilizarea spatiilor cotidiene in scopuri pedagogice, vizitarea unor situri naturale, activități de învățare multisenzorială, utilizarea instrumentelor digitale online, activități culturale.

Noțiunile exersate la curs de cadrele didactice ale școlii vor fi puse în practică în anul școlar 2024-2025, și vor face obiectul unor activități de diseminare și în următorul contract de finanțare din cadrul Acreditarii.

Dorin sa atragem cât mai multe cadre didactice din școală în proiectele de mobilitate, promovând experiență celor care deja au luat parte la astfel de actiuni.