Şcoala Gimnazială Bucovăţ, anunţă finalizarea perioadei de implementare a Proiectului POCU 2014-2020 „Educaţia-şansa viitorului tău!”, SMIS 107083.

În perioada 2018-2021, Şcoala Gimnazială Bucovăţ, în calitate de Partener, alături de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Craiova” şi Comuna Bucovăţ a beneficiat de sprijin finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 pentru dotarea şi echiparea structurilor de învăţământ cu catedre, pupitre şcolare, dulapuri depozitare, corp bibliotecă, mese de lucru, scaune şi table magnetice.

De asemenea, în cadrul proiectului, a fost înfiinţat şi dotat un Centru Educaţional cu materiale didactice pentru ore: corp uman – set magnetic, model inimă funcţională, plămân uman, ochi uman, set pentru disecţie, tavă disecţie, set preparate microscopice, planşă poluarea mediului, planşă eroziunea solului, cd-uri cu lecţii interactive de biologie, atlasul corpului uman, trusă insecte chihlimbar, trusă pentru testarea apei, modul electricitate şi magnetism, modul mecanică şi acustică, modul fizică moleculară şi căldură, trusă micul chimist, modul sticlărie pentru profesori.

Pentru a acorda sprijin în depăşirea situaţiilor de risc şi facilitarea integrării în unitatea de învăţământ, şcolarii au beneficiat de un program de consiliere psihologică şi un program de consiliere logopedică.

Pe parcursul celor trei ani de proiect, activităţile propuse au avut ca scop principal îmbunătăţirea actului educaţional, atât pentru şcolari, cât şi pentru profesori, cu obiectivul de a preveni şi reduce cazurile de abandon şcolar. Astfel, peste 300 de elevii au fost implicaţi într-un program de tip Şcoală după şcoală, pe parcursul căruia au primit o masă caldă şi rechizite.